dilluns, 30 de març de 2015

Participació a la XVI Exporecerca Jove

Durant els passats 26 a 28 de març va tenir lloc la setzena edició de l'Exporecerca Jove al campus de la URL-La Salle.

Com sempre, van ser tres dies molt intensos, tant des del punt de vista de la feina realitzada com emocionalment, sobretot el darrer dia.

El centre participa per primera vegada amb 3 treballs de manera definitiva, de 1r i de 2n d'ESO, ja que un quart acceptat no va voler participar-hi..

El primer dia va ser el més caòtic i complicat de tots tres, ja que va implicar l'organització i el muntatge de tots els projectes en els seu respectius estands, tenint en compte que només es tenia aproximadament una hora i mitja per fer-lo. Posteriorment es va la inauguració amb els parlaments corresponents i la conferència a càrrec d'una de les components de la Big Vang Theory, parlant sobre la seva experiència personal a l'hora d'escollir els seus estudis i professió. Posteriorment, ja va començar la fira amb el seu format tradicional, amb un descans per dinar de 13 h a 15 h, aproximadament. Després d'un matí mogut, no només per la quantitat de visitants, sinó també pels problemes electrònics que sempre solen ocórrer, la tarda va ser més tranquil·la, moment que es va poder valorar i parlar amb els diferents grups sobre aquest primer dia d'experiència.


Un moment de la inauguració de la XVI Exporecerca Jove

El Mario,
ja amb el seu estand muntat.
L'Álvaro, l'Ona i la Paula
muntant el seu estand.
El Francesc,
enmig del muntatge.

Una vegada tot controlat, personalment i tècnicament, el segon dia va ser més tranquil, encara que amb una gran afluència de públic, sobretot d'escoles. La meva feina es combinava, doncs, entre la realització d'un reportatge fotogràfic i de vídeo, a més de les consultes als diferents grups de la feina realitzada i de possibles dubtes. La tarda, en canvi, com l'anterior dia, va ser més tranquil·la, i era el jurat i visitants externs i familiars qui animaven la fira.


Visió general de la fira durant el divendres 29.

La Paula, l'Álvaro i l'Ona, al seu estand.El Francesc, amb visitants.El Mario, en plena explicació.

Dissabte, com sempre, va ser el dia més emotiu. Pel matí, tot igual, però amb la tranquil·litat de no tenir visites de les escoles, dia, doncs, que les famílies aprofitaven per visitar la fira i els seus fills/filles.

El Mario. L'Àlvar, l'Ona i la Paula. El Francesc.

Els representats de l'IES Thalassa
a l'Exporecerca Jove:
Ona, Francesc, Mario i Paula.


Per la tarda, l'entrega de guardons; l'emotivitat i els nervis a nivell màxim. La gran qualitat dels treballs i dels participants va fer que els premis fossin repartits, encara que algun treball es va portar més que d'altres. En el cas dels grup que portava, també van tenir diferents guardons. Són els següents:


PROJECTE LLIBRE 3D, PENSANT EN LA DIVERSITAT: DISSENY I CREACIÓ D’UN LLIBRE 3D PER A ALUMNES DE PRIMÀRIA I/O AMB DISCAPACITATS VISUALS. Autoria: Ona Aldea, Álvaro Ares, Paula Hernández i Júlia Martín - Curs: 2n ESO
  • Premi "Ciència en Societat": consistent en un lot de llibres.

BEGUDES ENERGÈTIQUES: ESTUDI I  ANÀLISI DE LA SEVA COMPOSICIÓ I DELS EFECTES D’AQUESTES SOBRE DIFERENTS MODELS D’ORGANISMES UNICEL·LULARS I PLURICEL·LULARS COM A MODEL PER VALORAR-LOS EN L’ÉSSER HUMÀ. Autor: Francesc Sabater - Curs: 2n ESO
  • Premi "Societat Catalana de Biologia": consistent en la participació a la fira Zientzia Azoka (Euskadi).
  • Premi "IIB Hospital de Sant Pau" de Ciències de la Salut: consistent en una visita de les instal·lacions i un assessorament pel treball de recerca de Batxillerat.
  • 3r Premi Exporecerca Jove: consistent en la participació a la fira Moccin 2015 que tindrà lloc a Natal (Brasil).

Posteriorment, amb la barreja d'emoció i alegria pels premis aconseguits, ens vam fer la foto de tots els guardonats i ens vam acomiadar... Fins la propera edició!!! Moltes felicitats a tothom i als guardonats!!!


Els guardonats a la XVI Exporecerca Jove.

Cap comentari:

Publica un comentari